Rent a car Beograd - ko snosi troškove goriva

Rent a car Beograd je sigurno ono što pretražujete ukoliko vam je potrebna rent a car usluga u glavnom gradu.

Rent a car cene i cenovnik rent a car usluga su na drugom mestu po traženosti, a veliki broj ljudi zanima i ko plaća gorivo kod rent a car-a. Rent a car cena ne podrazumeva i troškove goriva.

U praksi to znači da je određenu količinu goriva koju dogovorite sa rent a car agencijom potrebno da imate u rezervoaru pri vraćanju vozila. Nekada je to pola, a najčešće pun rezervoar.

Kod rent a car-a troškove goriva snosi korisnik usluga, tj klijent. Ukoliko u rezervoaru pri vraćanju vozila ne bude dogovorena količina goriva, razlika se nadoknađuje novčano. 

Na osnovu višegodišnjeg vozačkog iskustva kao i u oblasti rent a car usluga, poklanjamo vam nekoliko proverenih saveta kako da smanjite potrošnju goriva kada iznajmite automobil.

Kako smanjiti potrošnju goriva

Potrošnja goriva ne zavisi samo od modela vozila, već i od zapremine motora i načina vožnje. Dakle, prvi savet bi bio da pri rentiranju vozila birate ona sa manjom potrošnjom goriva. Uvek se možete konsultovati sa rent a car agencijom koliko koje vozilo troši.

Opšte pravilo je i da vožnja u manjim brzinama povećava potrošnju goriva. Dakle, ako možete da birate, radije vozite u trećoj, nego u drugoj brzini.

Veća brzina - veća potrošnja goriva, imajte na umu ovo pravilo. Ravnomerna vožnja u manjim brzinama štedi potrošnju goriva i do 33%. Pored toga trudite se da izbegavate nagla kočenja i ubrzanja. Pored uštede goriva, na taj način ćete sačuvati motor i kočnice.

Pun gas pri maloj količini obrtaja nepotrebno opterećuje motor i troši više goriva.

Potrošnju goriva možete smanjiti i izbegavanjem tereta na krovu vozila. Prtljag na krovu vozila povećava potrošnju goriva za 5% svaki put kada pokrenete motor. 

Na smanjenje potrošnje goriva značajno utiču i gume, njihov kvalitet i napumpanost. Zato kada koristite uslugu rent a car-a dobro pogledajte da li vozilo ima nove i neoštećene gume.

Svako zna koliko stresna i spora može biti vožnja rent a car-a u Beogradu. Duge kolone, semafori i kreni-stani sistem ne troše samo vaše nerve već utiču i na pojačanu potrošnju goriva. Savet je da izbegavate glavne ulice kada god to možete i nikako ne držite pritisnutu pedalu kvačila dok čekate na semaforu. Prvo, veoma je nebezbedno, a zatim vodi do oštećenja menjača i povećane potrošnje goriva.

Smanjenje potrošnje goriva zavisi i od čistoće filtera za vazduh. Rent a car CENTAR vam garantuje čiste filtere u svim rent a car vozilima.

Na kraju, naš savet je i da izbegavate savremene izume koji utiču na smanjenje potrošnje goriva poput tabletica i magneta. Njihov učinak na manju potrošnju goriva nije dokazan.