Rent a car Centar Beograd

Rent a car Beograd – GPS da ili ne?

gps blog

Rent a car agencija CENTAR pruža usluge iznajmljivanja vozila bez depozita u Beogradu i okolini. GPS sistem spada u dodatnu opremu uz rent a car.

Na osnovu višegodišnjeg iskustva u oblasti rentiranja vozila, delimo različite korisne i upotrebljive savete. Ovoga puta odgovorićemo na dilemu da li treba slepo pratiti uputstva sa GPS navigacije i zašto ne.

GPS (global positioning sistem) postao je nazamenjiv alat savremenih vozača. Omogućava bezbednije putovanje, sa manje stresa i manje mogućnosti da se izgubite. Planirate da iznajmite vozilo za put preko celog kontinenta, ili tražite nepoznatu ulicu u poznatom gradu, ovi aparati mogu biti pravi spas.

Ipak, ako postanete suviše zavisni od GPS navigacije, može biti rizično.

Koristite GPS samo kada je to neophodno

Previše oslanjanja na GPS navigaciju nije dobro iz više razloga. Najpre, potpuno ćete izgubiti svoj lični osećaj za orijentaciju u prostoru. Zatim, uređaj z anavigaciju uopšte nije 100% pouzdan. Prateći tačne instrukcije, možete završiti na pogrešnoj lokaciji i izgubiti se ako ste u nepoznatoj sredini.

Sigurno ste čuli poneku zabavnu ili manje zabavnu priču o ljudima koji su neslavno završili slepo prateći GPS instrukcije.

Koristite GPS povremeno, a probajte da se više oslanjate na orijentire oko sebe. Koristite mapu, informišite se pre polaska o destinaciji i pratite znake upozorenja.

GPS za vozila ili navigacija na smartfonu?

Svi već znaju da i pametni telefoni imaju mape koje vas mogu usmeriti do određene lokacije. Zašto onda koristiti namenski GPS uređaj, kada većina nas poseduje i dobro barata mobilnim telefonom?

GPS je bolja opcija ukoliko putujete u inostranstvo. Korišćenje internet podataka u romingu može vas skupo koštati. 

GPS je pogodnija opcija u hitnim trenucima. GPS može raditi i tamo gde nema pokrivenosti signala mobilne telefonije, za razliku od telefona. Osim toga na bateriju telefona ne možete se dugo osloniti. 

Ako ste često na putevima uz navigaciju možete puno uštedeti, vremena, pre svega. Izbeći ćete stajanje u kolonama, kašnjenje na važne sastanke ili posao. 

Da li rent a car vozila imaju GPS navigaciju?

Rent a car cena ne uključuje GPS navigaciju kao deo osnovne opreme. Ukoliko vam je potrebna, naglasite nam to pri rezervaciji vozila i potrudićemo se da bude deo rent a car usluge.

Najjeftiniji rent a car u Beogradu pronaći ćete lako i bez GPS navigacije. Garantujemo vam najpovoljnije uslove iznajmljivanja putničkih vozila po 14€ na dan, bez depozita i dodatnih troškova. Kontaktirajte nas i vozite se bezbedno i po najboljoj ceni u gradu.

Pogledajte naš vozni park

Pišite nam, odgovorićemo u najkraćem roku